Vaidas Žemaitis. Iš esmės

Šį kartą pakalbėkime apie esmę. Ar Jūs pritariate išsakytoms mintims?

„Mūsų -TV“ El. paštas: musutelevizija.lt@gmail.com

Facebook puslapis: https://www.facebook.com/www.musutv.lt

Telegram grupė: https://t.me/joinchat/QiTJal9xN-ZhY2Q0

Jeigu manote, kad veikla yra naudinga, galite paremti čia:

Banko sąskaita: LT123500010011205160 Vaidas Lekstutis

Patreon: https://www.patreon.com/m/musutv

Paypal: https://www.paypal.com/paypalme/bukimevieningi

Pasidalinkime

Komentarų: 23

  1. Socializmas – tai socialinės gerovės siekimas visiems (na bent jau taip galima spręsti iš paties žodžio). Ar tai blogai? Aišku, kad ne. Ar įmanoma? Tarybiniais laikais komunizmo religijos platintojai pasiūlė normalų dalyką kad pritraukti gerbėjų (noru ar nenoru į savo gretas), bet galiausiai sukniso gerą žmogišką planą. Manau, dėl to, kad patys būdami nedori, paprasčiausiai per daug vogė. Ir kitiems sakydavo: neimk daug, imk po truputį; niekas nepasiges, viskas yra visų. Bet patys imdavo gerokai po daugiau. Taip ir žmones gadino, ir valstybei kenkė. Ir visi žino, kuo tai baigėsi. Ir vis dėlto, tie tarybiniai laikai buvo unikalūs: dorovė ir pozityvas visuomenėje buvo aukštumoje. Ką parodo vien tarybinių animacinių filmukų vaikams populiarumas, kurio taip niekas iki šiol nepraaugo.

  2. Kapitalizmas – tai parazitizmas. Tai kas kuriama dabar – linkęs pavadinti neofeodalizmu. Didmiesčių žmonės daugumoje tikri mentaliniai zombiai. Ką ten, ir mažame miestelyje gyvenantys pensininkai, žiūrintys televizorių ir nemokantys susirasti alternatyvią info, tiesiog aklai tiki tuo ką pliurpia iš TV. Juos išgelbėti galėtų tik TV ir radijo visiškas atjungimas. Ir ne mažiau kaip pusmečiui – kad nesąmonės iš galvų išsivadėtų. Šviesti visuomenę, kariauti informacinį karą – tai geriausia ką kol kas galima padaryti esamoje situacijoje.

    • Tai ką siūlai? Kapitalizmas irgi jau išdvėse. Todėl visas šitas koronaafera ir stumiama, siekiant sukurti naują žmogų ir naują santvarką. Jie tai vadina inkliuziniu kapitalizmu, realiai tai bus socializmo ir kapitalizmo mišrainė. Kai eiliniam žmogui niekas nepriklausys ir jis bus pilnai pagal planą aprūpinamas už gerą elgesį, tačiau visa nuosavybė priklausys ne valstybėms, o siaurai megakapitalistų gaujai. Bet eiliniams viskas bus pateikta, kaip vos ne visuomeninė nuosabynė ar pan.

    • Yra variantas ir tiek valdantieji, tiek sisteminė opozicija to bijo. Atsakymas yra tiesioginė demokratija (yra kanalas https://t.me/tiesioginedemokratija ). Tuo pavyktų sutaikyti tautą ir nuspirti visus šitus parazitus, nes jie taptų menkaverte mažuma. Jeigu mes kovotume dėl tiesioginės demokratijos, o ne už visokius ten zaharauskus, karbauskus, landsbergius ir kitą chlamą, tai sukurtume tikrą demokratinę valstybę. Aš netgi žinau žmonių, kurie bandė Vingio parke be jokių politikų tik pristatyti šitą idėją, bandė tartis su Vitolda Račkova. Tai tiesiog pradėjo ignoruoti ir neleido pasisakyti tokiu paprastu dalyku. Kas čia tokio baisaus pristatyti tiesioginės demokratijos idėją?

      Ir kad tokio dalyko nežinai, rodo, ant kiek valdžios išplovė žmonėms smegenims. Juk gi paprasta čia. Jeigu valdžia nedirba mums, tai meskime juos laik ir dirbkime patys sau, rinkimės naujus atstovus. Neveikia jie? Vėl naujus atstovus. Svarbu, kad būtų institutas tuos atstovus nuspirti. O ir žmonės to norėtų, prezidento čia ne per seniausiai suorganizuota apklausa tai parodė. Ir reikėjo pastebėti, kaip visokie politologai, valdantieji pradėjo konvulsiškai gargaliuojančiai isterikuoti dėl tokio paprasto klausimo, ar tauta norėtų galėti atšaukti Seimo narį. Ir kodėl jie taip bijo referendumų pvz? Dėl tos pačios priežasties, kad referendumai, galimybės prisidirbusius ar praradusius gebėjimą atstovauti, pasitikėjimą seimūnus atšaukti artina žmonės prie tiesioginės demokratijos. O tai ir yra tikro susitaikymo tautoje garantas.

  3. kaip paskaiciavo amerikonai, pinigu nauda nedideja, jeigu zmogus gauna 7000$ per menesi, bet tai amerikoje, lt galima ir uz 1000 eu normalei gyvent ir maitintis,o jeigu zmogus gauna minimuma 500 eu tik uz buta uzmoketi ir pavalgyti. 500 eu koks siandien minimum nelabai pagyvensi. + zmogus turi turet pinigu ir pailsiauti , ir masinas pirkti ir visa kita ! koki tu masina uz alga 500 eu nupirksi? lietuvoje gyvena vergai! kurie per metus uzdirba maziau nei 6000 eu jeigu gauna minimuma, + 3000 eu mokesciu moka..tai 33%. o butent daugeli ir gauna ta minimum 500 eu per menesi, 6000 eu per metus. net maziau. o + parduotuveje zmogus permoka 50% uz prieki, i tai vel eina i biudzeta, zmogus neturi uz produktus tiek permekoti. maksimum 5%.!! ir algos neturi moketi 33% mokesciu..maksimum 10% turi moketi.

    • amerikonai ar paprasti migrantai gauna ir daug daugiau atlygio, bet niekas nekalba, nes nezino tikriausiai, kokius mokescius cia moka.. o jus zinojot pvz chikagos priemiesty north barrington kai kuriu namu zemes mokesciai siekiu 65 ir daugiau tukstanciu doleriu per metus.. taip 65000 ir daugiau. Tai kai kalbat apie kad kas kazka daugiau uzdirba ir va ponai, tai pamastykit…visi cia ant “lasaliniu”, priklausomi nuo banku, kreditu… kokios maisto kainos, nuomos ir tt, nustokit verkt! Ir dar. PAMIRSTATE APIE LAISVE KURIA TURITE SILTAI GYVENDAMI SAVO LIETUVELEJ.

  4. Vaidui,
    Pasaulyje nėra šalies, kur būtų grynas kapitalizmas, niekada ir nebuvo, gal tik trumpam 19a gale. Visos šalys yra pusiau kapitalistinės pusiau socialistinės, nes jose kapitalas valdomas tiek privačių individų tiek vyriausybės. Gryno kapitalizmo santvarkoje, kur kapitalas priklauso individui, o ne valdžiai, neįmanoma, kad prieš individą būtų panaudota prievarta, nes kapitalistas neturi prievartos instrumentų (policija, monopoliniai teismai, mokesčiai ir tt). Kuo daugiau funkcijų žmonės tikisi ir perleidžia vyriausybei, kuo daugiau viešų paslaugų nori iš valdžios (“gerovės valstybė”), tuo didesnė galia yra atiduodama iš individo į centrinę valdžią. Visi net ir patys geriausi žmonių ketinimai, kuriuos norima įgyvendinti per centrinę valdžią veda į skurdą ir vergovę. Kodėl? O todėl, kad negali padaryti gero neskriausdamas kito: centrinė valdžia privalo nuskriausti vieną visuomenės dalį nusavindama iš jos turtą (per mokesčius), tam, kad padarytų gerą kitai visuomenės grupei. Bet gero darymas skriaudžiant – jau nebe gėris. Todėl biurokratas yra užprogramuotas pasitelkti visas represines jėgos struktūras, kad įgyvendintų savo “gėrį”.

    Didžiausias idealistas, intelektualiausas taikos nešėjęs nuėjęs į valdžią gelbėti pasaulio yra priverstas skriausti vienus gelbėjant kitus ir panaudoti jėgą. Todėl iš biurokrato reikia atimti kuo daugiau viešųjų paslaugų – kuo mažiau funkcijų teiks biurokratas, tuo jis bus silpnesnis ir negalės priversti individų veikti prieš jo valią. Kuo daugiau paslaugų žmogus galės įsigyti laisvoj rinkoje, o ne iš valdžios, tuo bus didesnis teisingumas. Nebus rojus, kurį žada biurokratas, bet bus didesnis teisingumas: turtinė nelygybė bus, bet ne šviesmečio skirtumo, kaip dabar.

    Vienintelė tikroji demokratija ir tikrasis balsavimas yra žmogaus balsavimas savo pinigine ir kojom, o ne liežuviu. Grynam kapitalizme žmogus savo vertybes ir pasirinkimus išreiškia pirkdamas arba nepirkdamas paslaugos iš vieno ar kito tiekėjo. Kai paslaugas teikia vienintelis biurokrato monopolis, nėra jokios demokratijos, nes žmogus negali rinktis. Žmogui sukurta iliuzija, kad politinė demokratija yra galimybė jam, demosui, dalyvauti valdyme. Ne, vienintelė galimybė dalyvauti valdyme yra balsuoti savo pinigais perkant prekes laisvoje, centrinio planuotojo neribojamoje rinkoje.

    Ir ten, kur nėra centrinio planuotojo, biurokrato, ten nesusiformuoja monopoliai ir verslas negali priversti vartotojo pirkti. Konkurencija ir kapitalo mobilumas niekaip neleidžia užaugti monopoliui, nes tuoj pat susikuria konkurentas. Tik biurokrato protekcijos ir dirbtinai sukurti barjerai užkerta kelią kitiems verslams įeiti į tam tikrą sektorių.

    Centriniam planuotojui galima palikti gal tik vieną paslaugą – krašto apsaugą. O nuosavybės apsauga (policija ir teismai), švietimas ir medicina turi būti finansuijami ir valdomi per savivaldas. Tada atsiranda viešų paslaugų konkirencija: nepatinka, kaip su teisingumu, švietimu, sveikata tvarkosi vienas miestas, tai turi galimybę paieškoti laimės kitame mieste neskrisdamas tūkstančius km į kitą sau svetimą šalį. Dabar su centriu planuotoju nėra jokios vidinės konkurencijos. Turi tarpusavy konkuruoti savivaldos (kantonai, valstijos, žemės ar pan).

    Taigi nėra gryno kapitalizmo: yra kronizmas, nepotizmas, t.y. kai lobsta tik tie verslai ir asmenys, kurie prieina prie valdžios. Jei sumažinti biurokrato teikiamų paslaugų ir įtakos sferas, tai nebelieka verslui ar asmenims galimybės į ką kreiptis dėl protekcijų ir spaudimo vartotojui, nes tiesiog šios sritys negali panaudoti represinio aparato.

    Eknominė filosofija, kurios ašis yra individo pasirinkimas ir jo privati nuosavybė (tame tarpe žmogaus kūnas ir žodis) ir centrinio planuotojo minimalus buvimas arba nebuvimas vadinasi libertarizmas. Jei atsirado smalsumas ir nėra išankstinio “kapitalistai niekšai” nuosprendžio, yra puikūs edukaciniai youtube “milton friedman”. Šis žmogus nėra grynas libertaras ir yra pridaręs klaidų, bet niekas geriau už jį nėra pasiekęs masių su šiomis idėjomis.

  5. Tikrai visiškai sutinku su Jumis…Ir apie pinigus pagalvoju taip pat, kad gali grynų nebelikti, jei ir toliau taip valdys Lietuvą…

  6. Visi parsidavę valdžiažmogiai ,ateinant galui,išbėgs į Ameriką.Neliks ką kontroliuoti.Vaidai Žemaiti,pirmas darbas,tai parašų referendumui surinkimas .Reikės važiuoti į kiekvieną kaimo trobą,nes pensininkai, net negirdėjo ,kas tai.Šiuo metu ,tik paštininkė su vakcininku aplanko tuos žmones,kad suleisti tą neištirtą preparatą.

  7. Šitas žmogus labai primityviai masto!Visi vienodi kaip degtukai degtukų dėžutėje buti negali.Nejaugi reikia vienodint pajamas siekiant ligybes?! Tame ir progresas,-jog tas kuris sugeba,stengiasi tas ir turi,o visi kiti,negabus ir tinginiai gyvnena pagal savo gebejimus,bei pastangas.Šita sistema priverte zmogu prabust..o ka jau socializme…ubagu pagaire…lietuviai niekada taip gerai negyveno kaip dabar…akivaizdu!

    • Manau Vaidas norejo isryskinti socializmo ir korupcijos padarinius, bet pavadino tai kapitalizmu, nes taip juk mums teigia. Valstybe, kurioje yra diziulis valdymo aparatas, kurioje dideli vaidmeni zaidzia paramos ir socialines programos nera kapitalistine valstybe, o socialistine.

      Mero atveju, atrodo, kad jis naudojasi savo pareigomis, kad trukdyti konkurentu susikurimui. Tai velgi priesingas dalykas sveikam kapitalizmui, kur konkurencija turetu mazinti prekiu ir paslaugu kainas ir kelti zmoniu pragyvenimo lygi. Tai galetume apibudinti kaip lobistini monopoli.

      Bet netgi nesutikdamas su kai kuriomis Vaido isvadomis, manau jo zinute labai svarbi. Bukime vieningi ir zmogiski. Pradesiu remti jo iniciatyva.

    • pats esi primityvus, maciau daug tokiu apsukruoliu verslininku ar vadovu, kurie kitu zmoniu darbo saskaita uzsidirbdavo sau kapitala, idomu, kas sukure imonems ta vadinama pridetine verte, jei ne samdyti ivairiu sriciu darbuotojai, kurie krauna protinguoliems veslininkams turtus, o patys darbuotojai gauna trupinius nuo stalo, tas pats ir su vadovais, kai didesni dali svarbiu darbu perkelia eilinem darbuotojam, ir nereikia pasakas sekti, kad tik nuo pastangu, gerai gali normalu gyvenima gyventi, o vienodas visiskai pajamas, net prie socialzmo nebuna, bet nera toks didelis atotrukis, kaip kapitalizme

      • buten, kai kurie lietuviai, o kas tai per lietuviai ir kaip jie tai pasiekie, bent jau dauguma, visiem zinoma

  8. Vakar šiandien ir rytoj mano kaip mamos pareiga yra perduoti žmogaus vertybė šiame pasaulyje -savo vaikams ,ir kiek tik pati galiu suprasti ir išjausti , būtinai tai dariau ir tai darysiu. Nežinau kitokios priemonės kaip moteris ,mama , močiutė kaip tai padaryti kitaip. Labai liūdna širdyje kai žmonės aplink bando mane nuneigti ir pasakoja savo kapitalizmo sugadintom smegenims apie pinigų vertė. Nu bet džiugina, kad šitą liga -kapitalizmas- su laiku bus išgydyta,jei aš nepamatysiu tai tikiu mano vaikai, anukai ir t.t turės širdyje tą sėkla kuri neleis jiems ramiai žiūrėti į iškreipta pasaulį ir ieškos atsakymo kol suras. Taip kaip ir su manimi taip vyksta. Ačiū Vaidai , jaučiu didelę atrama į tavo supratimo jėga.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *