Basos mamos už teisę į vaikystę

Pirmadienį mamos basomis protestavo prie Vyriausybės prieš galimybių paso įvedimą vaikams nuo 12 metų.
Jų teigimu, toks sprendimas atskirtų draugus, atimtų daugeliui vaikų galimybes dalyvauti socialiniame gyvenime, sukurtų terpę patyčioms ir jas dar labiau skatintų.
Daugybė Lietuvos vaikų dėl karantino ir nuotolinio mokymo patyrė ir tebepatiria daugybę emocinių ir psichologinių sunkumų.
Ar kas šiandien gali prognozuoti ir prisiimti atsakomybę už dar vieno socialinio eksperimento pasekmes? Juk paauglystė itin jautrus gyvenimo tarpsnis.
Kas gali atmesti, kad tokie valdžios sprendimai nesibaigs įvariomis žmonių tragedijomis ar net savižudybėmis?
Galimybių pasas – šiandien yra tapęs ne pandemijos valdymo, bet atskirties, susipriešinimo ir atimtų galimybių simboliu. Nuo šiol jis gali tapti ir prarastos vaikystės ženklu.
Todėl mamos ateina basos. Taikios. Mylinčios savo vaikus ir galvojančios apie Lietuvos ateitį.
Ir viliasi būti išgirstos.

Pasidalinkime

Komentarų: 3

  1. plokscia zeme, chipai, parazitai kune…jums nera ka veikti tokia nesamone kliedeti? dar karta, ko jus skyriates nuo del fi propogandonu? lrt 15min ir kito brudo.

  2. ko jus skyriates nuo del fi propagandonu? skelbiat tokia mat melagyste, su visokiu brudu zombojat piliecius, samokslo teorijos, parazitai ir visa kita..

    • jei kas nepatinka, eik klausykkis tv ir skaityk delfi toliau, ten n melagysciu nera ir jokiu samokslo teoriju, cirkininke

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *